Diensten

Rowi Transport is een transportbedrijf in de breedste zin van het woord. Door ons uitgebreide assortiment aan voertuigen kunnen wij bijna aan elke branche een logistieke oplossing bieden.

Wij vervoeren goederen en producten Nationaal en Internationaal. 

Rowi Transport is een specialist in Exceptioneel Transport. Door het Rijks Dienst Wegverkeer (RDW) wordt jaarlijks aan ons de lengte (tot 27 meter) en de breedte (tot 3.5 meter) vergunning afgegeven. Heeft u iets te vervoeren wat zelfs buiten deze maten valt? Neem contact met ons op.

Daarnaast spreken onze medewerkers altijd minimaal Nederlands en Engels, hierdoor garanderen wij een juiste afhandeling bij het laden en lossen en het verwerken van documenten.

Al onze chauffeurs zijn in het bezit van een VCA Diploma. Op aanvraag kunnen wij ook gevaarlijke stoffen (ADR) en afvalstoffen    (VIHB vergunning) vervoeren.

Offshore Industrie

Voor een aantal grote internationale opdrachtgevers vervoeren wij alle in deze branche voorkomende goederen door Europa. Onze vergunningen voor exceptioneel transport en gevaarlijke stoffen komen bij deze werkzaamheden geregeld van pas.

De thuisbasis van ons bedrijf bevindt zich in de regio Noord-Holland-Noord, waardoor we logistiek gezien een perfecte partner zijn voor offshorebedrijven in Den Helder.

Bouw Industrie

Met de bouwindustrie zijn wij volledig vertrouwd. Voor meerdere bouwbedrijven uit de regio transporteren wij verschillende producten, van kant en klare opbergunits tot PreFab bouwelementen.
Voor de vaak krappe bouwlocaties gebruiken wij onze trailers met handbesturing, zodat we veilig en zonder schade op moeilijk bereikbare locaties aankomen.

Beton Industrie

Wij hebben partners in de beton industrie. Zo vervoeren wij met onze trailer met laadkraan industrieplaten die we zelfstandig kunnen laden en lossen. Ook beschikken we over een vacuüm platen lifter, zodat we op locatie industrieplaten kunnen laden, die nog in de grond liggen.

Daarnaast vervoeren we gevel elementen van beton in alle soorten en maten.

Staal industrie

Onze exceptioneel vervoer vergunning, komt vaak van pas als we staal vervoeren. Daarbij zijn onze voertuigen met voldoende middelen uitgerust om de lading veilig te kunnen zekeren. Denk hierbij aan rubbermatten, anti-snij hoekstukken en span-kettingen.

Graaf en grondverzet werktuig

Voor het vervoeren van graaf en grondverzet machines, komen onze semi en euro dieplader van pas. Zelfstandig laden en lossen van zelfrijdende machines door onze chauffeur behoort tot de mogelijkheden.

Onze voertuigen zijn uitgerust met spankettingen om de machines veilig te kunnen vervoeren.

Bloembollen, Bloemen en Agrarische sector

In de regio Noord-Holland-Noord zitten veel landbouw bedrijven. Met onze kennis en vaardigheden helpen wij deze bedrijven met het transporteren van hun machines door heel Europa. Zelfstandig laden en lossen van machines door onze chauffeur behoort ook tot de mogelijkheden.
Ook beschikken wij over dichte trailers en zeilen trailers, zodat we tijdens de seizoenen mee rijden in de aardappelen en/of bloembollen.

Machine transport

Met onze open en dichte trailers vervoeren wij nieuwe en gebruikte machines. Onze uitschuifbare trailers met handbesturing worden hiervoor vaak ingezet. Deze trailers kunnen tot 27 meter schuiven, waardoor wij vrijwel elke machine kunnen vervoeren.

Veiling transport

Heeft u (ongezien) machines of goederen op een veiling gekocht? Wij helpen u met het transport! Wanneer er geen laad/los mogelijkheid op locatie aanwezig is, kunnen wij zelfstandig laden/lossen met onze laadkraan of eventueel nemen wij onze heftruck mee naar de locatie.

Daarnaast bieden wij eventueel een visuele inspectie van de aangekochten goederen aan alvorens er geladen wordt. Mogelijke gebreken worden dan tijdig geconstateerd. Onze medewerkers beschikken over een technisch oog! 

Klassieke voertuigen, waardevol transport

Al velen jaren brengen wij klassieke voertuigen door Europa, de betreffende opdrachtgever kiest voor ons bedrijf door onze ervaring en uiterste zorg voor kwaliteit. Zo zorgen wij voor een gepaste verzekering en wordt de route zo gepland zodat het voertuig altijd op een beveiligd terrein parkeert.