Ons bedrijf

Rowi Transport is een transport bedrijf met een breed scala aan materieel, hierdoor kunnen wij voor de meest uiteenlopende transportopdrachten een oplossing bieden. Anders gezegd:

Voor uw transportvraagstuk heeft Rowi Transport een oplossing.

Wij zijn in het bezit van de verplichte EuroVergunning afgegeven door NIWO, hiermee tonen wij aan al jaren een betrouwbare logistieke partner te zijn.

Vergunningen en certificering

Rowi transport is aangesloten bij:

– TLN – Transport en logistiek Nederland

Rowi transport bezit de volgende vergunningen:

– EuroVergunning – afgegeven door NIWO
– VIHB vergunning – afgegeven door NIWO
– Exceptioneel transport ontheffing – afgegeven door RDW
– Uitzonderlijk vervoer vergunning (België) – afgegeven door Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer

Rowi transport (en/of chauffeurs) bezit de volgende certificering:

– VCA (alle medewerkers) – afgegeven door Examen centrum VCA
– BHV – afgegeven door Hoekstra bedrijfsopleidingen
– VLG gekeurde voertuigen
– ADR certificaten

Historie

Rowi Transport is ontstaan vanuit een passie voor de logistieke branche.

Jan de Wit, medeoprichter van Rowi Transport, heeft eerst jaren onder een baas gewerkt in het horizontaal en verticaal transport. In die periode heeft hij Dianne Rood ontmoet en samen hebben ze besloten om in 1996 Rowi Transport op te richten. Een droom kwam uit!

Zoals de meeste transportondernemingen, eerst één auto. In die tijd vervoerde Rowi Transport elke week goederen naar Scandinavië. Vaak lange dagen en heel hard werken, maar altijd met een lach. In 1998 werd de tweede auto aangeschaft. Dianne gaat vanaf nu naast de adminstratie ook rijden, maar dan meer regionaal.

In 2003 werd het wenselijk om een eigen huisvesting te realiseren. Er werd een pand in Schagen gehuurd. Daarnaast werd de eerste nieuwe DAF aangeschaft. Met veel enthousiasme kwam de eerste werknemer in dienst.

Het bedrijf groeide verder naar vijf vrachtauto’s, waarvan een met zware autolaadkraan.

In mei 2006 werd het bedrijfspand en opslagterrein gekocht aan de handelsweg 9 in Schagerbrug, waar Rowi Transport op dit moment gevestigd is. Het terrein is ruim genoeg om het eigen materiaal binnen het hek te stallen. In de loods doen we het onderhoud aan de voertuigen zelf.

In 2015 met een aantrekkende economie en aangescherpte milieu eisen werd besloten om het wagenpark te vernieuwen met twee nieuwe trekkende voertuigen. Op deze manier wordt de continuïteit van de onderneming gewaarborgd.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Rowi transport is gericht op de toekomst, naast de wet en regelgeving die de branche dwingt om te vernieuwen, voelen wij ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid om het milieu te ontlasten en de verkeersveiligheid te verhogen.

Om bovenstaande redenen werden recent twee auto’s vernieuwd, de nieuwe auto’s voldoen aan de Euro-6 emissie norm en zijn voorzien van de nieuwste veiligheid systemen.

Daarnaast ontzien wij de dorpskern van Schagerbrug door, waar mogelijk, bewust om te rijden. Zo verlagen wij de verkeersdruk in het dorp.

Het management van Rowi Transport volgt de ontwikkelingen in de branche nauwlettend. Zodat wij onze klanten altijd de meest efficiënte oplossing kunnen bieden.